Bilder kan lagres internt på datamaskin, på eksterne disker eller nettverksdisker

Bruk flere eksterne disker

Det er mange muligheter for hvordan du vil ordne bildelager. Noen klarer seg med intern disk, andre har en eller flere eksterne disker, og noen bruker nettverksdisk.

Dersom du har bildene dine lagret på en ekstern disk, kan du godt ha to eller flere eksterne disker – noen for bilder du arbeider med og noen for sikkerhetskopi av bildene. Eksterne disker er kanskje den vanligste måten, spesielt for de som bruker bærbar datamaskin. Koble de til via USB. Merk dem godt, slik at du ikke er i tvil om hva som er arbeidsdisker og hva som er sikkerheitskopier. Da unngår du å forveksle dem.

Mange bruker en eller flere eksterne disker til lagring av bilder. Husk egen disk til sikkerhetskopier av bildene.

I dataprogrammet (Finder på Mac/Filutforsker i Windows) kan du gjerne kalle dem med passende navn, f.eks. Bildelager og Sikkerhetskopi.

Dersom du synes det koster for mye å ha egen disk til sikkerhetskopi, så tenk på hvor mye arbeid og energi du har lagt ned i å få til bildene dine, og hvor mye de betyr for deg. Ville du ikke da betale hva det skulle være for å få de tilbake? Betal heller en brøkdel nå for en disk til sikkerheitskopi, og jeg garanterer deg at du slipper nattevåk på grunn av dette.

Det finnes to typer mennesker – de som har hatt datakrasj og de som ikke har hatt datakrasj – ennå. Mange har innsett at datakrasj ikke er et spørsmål om viss, men om når, og sikrer sine data.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen