Ta i bruk sikkerhetskopi av katalogfil

Ta i bruk sikkerhetskopi

Ta i bruk sikkerhetskopi av katalogfil, som er en komplett kopi av katalogfila. Erstatt original med kopi, og start Lightroom.

En sikkkerhetskopiert katalogfil er pakket i en zip-fil. Når du har pakket ut den, kan du enkelt åpne den i Lightroom, bare ved å dobbeltklikke på katalogfila i Filutforsker i Windows/Finder på Mac.

Ta i bruk sikkerhetskopi slik

Dersom du vil ta den i bruk permanent, må du passe på å flytte den til riktig mappe, dvs mappa der du til vanlig lagrer katalogfila du bruker. Der er kanskje allerede en katalogfil i katalogmappa, men den er ødelagt. Da må du først flytte den til en annen mappe eller endre navn på den. Så kan du kopiere over sikkerhetskopien.

Kopier katalogkopien fra kopimappa til katalogmappa, der ødelagt eller manglende original katalogfil skal være
Kopier den nyeste katalogkopien fra kopidisken til katalogmappa, der ødelagt eller manglende original katalogfil skal være

Hvis du tar i bruk sikkerhetskopi uten å flytte den til riktig mappe, risikerer du at den senere blir slettet. Det kommer en dag da du sletter gamle sikkerhetskopier, for å rydde plass på disken din. Dersom arbeidskatalogen da er lagret i en backupmappe, kan det fort skje en katastrofe.

Les også

Skroll til toppen