Filtrering av listen med foldere

Filtrer foldere, collections og keyword list

I panelene Folders, Collections og Keyword List i Library kan du filtrere foldere, collections og keyword list. Skriv søkeord, og listen viser de som minst inneholder søkeordet.

Filtrering av listen med foldere
I en lang liste med foldere er det fint å kunne vise bare deler av den ved hjelp av filtreringsfunksjonen

I eksempelet med Folders har jeg brukt Svalbard, som jeg vet inngår i navnet på en Folder. Jeg importerte bildene fra en Lightroom kurshelg i Longyearbyen til folderen Svalbard, fordi jeg ønsket en egen mappe for Svalbard.

Et annet eksempel er søk etter Collections med Norge i navnet. Søkeritereiet viser alle collections, som innholder søkebegrepet du skriver i søkefeltet.

Du kan også skrive deler av ordet, noen bokstaver midt i eller på slutten av ordet, og alle collections som har navn med bokstavane i rett rekkefølge, vil vise i listen. «alba» eller «bard» vil også vise Svalbard. Alle andre collections med disse tegnene viser også. Tekststrengen kan altså vere hvor som helst i ordet.

Dersom du har eit hierarki med collection set, der f.eks. Norge inneholder alle fylkene, og fylkene inneholder alle kommunene, vil søkebegrepet Norge vise alle, «Sogn» vil vise Sogn og Fjordane, «land» vil vise de fylkene som har land i navnet, alt med underliggende collections og bilder.

Listene med Folders, Collections og Keyword kan filtreres. Skriv søkestreng i søkefeltet øverst i hvert panel, så får du en kortere liste
Listene med Folders, Collections og Keyword kan filtreres. Skriv søkestreng i søkefeltet øverst i panelet, så får du en kortere liste

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen