Du kan fjerne overflødige collections

Fjerne overflødige collections

Collection er nøkkelen til ei god organisering av bilde. Ettersom tiden går, kan enkelte bli overflødige, og du kan fjerne overflødige collections.

Originalbilder berøres ikke

Om du vil fjerne overflødige collection, vil det ikke berøre bildene. Husk at Collection ikke er en mappe (eller Folder, som Adobefolket kaller det) med bilder. Collections er jo bare filter, som viser bilder du har valgt ut, enten manuelt eller ved hjelp av kriterier i Smart Collections.

Slik kan du fjerne overflødige collections

Toppen av collectionspanelet har et minustegn og et plusstegn i høyre enden av tittelraden. Minustegnet brukes til å slette collection.

  • Merk den collection du vil slette
  • Klikk på minustegnet i toppen av panelet Collections. (Du kan eventuelt høyreklikke på den Collection/Collection Set du vil slette, og velge Delete fra menyen som popper opp.)
Slett Collection Set
Collection i Collection Set blir slettet samtidig som Collection Set slettes

En collection slettes direkte, selv om den inneholder bilder. Dersom du sletter Collection Set med en eller flere collections i, vil du få en advarsel på skjermen. Meldingen sier at Collection Set du vil slette inneholder en eller flere collections, som også blir slettet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen