Tethered Capture finner ikke et tilkoblet kamera

Tethered Capture virker ikke

Tethered Capture er en funksjon i Lightroom Classic som overfører bilder mens du fotograferer, men hva gjør du dersom Lightroom ikke oppdager et kamera?

Detecting camera finner ikke kamera
Detecting camera finner ikke et tilkoblet kamera. Bruk feilsøking

Med Lightroom Classic og forgjengere kan du koble kameraet til datamaskina med en USB-kabel, og i Lightroom kan du starte Tethered Capture. Da blir bildene importerte og viste i Lightroom etter hvert som du tar bildene. Dersom du ikke får Tethered Capture til å fungere, kan du lese noen råd her.

Tethered Capture virker ikke

  • Se at du bruker nyeste versjon av Lightroom
  • Sjekk at det er USB-kabel som er brukt, at den er riktig tilkobla, (og at kameraet er påslått)
  • Prøv en annen USB-kabel
  • Sjekk at kameraet ikke er i dvalemodus
  • Sjekk om kameraet ditt er støtta av Tethered Capture i Lightroom. Mange av Nikon D, Canon EOS og noen Leica er støttet. Enkelte eldre EOS er ikke støttet lenger. Du kan finne en fullstendig liste over støttede kameraer her
  • Dersom kameraet er riktig tilkobla, er støttet, du har tatt et bilde, og bildet fremdeles ikke vises på skjermen, kan det være at innstillingen for USB i kameraet ikke er riktig. Åpne menyen i kameraet, finn frem til setup-menyen, og endre USB til MTP/PTP.
  • Da bør Tethered Capture fungere som det skal.

Hvis ikke, kan du lese flere råd til feilsøking hos Adobe.

Hvorfor bruke Tethered Capture

Tethered Capture er en smart løsning, når du vil vise bildene etter hvert som du tar dem. Det er lettere å vurdere kvaliteten på opptaket på dataskjermen, og du kan demonstrere en teknikk eller effekten av vinkling, brennvidde, avstand, blender, osv for et publikum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen