Portrett Arnold

Om meg

Jeg liker å holde på med praktiske og nyttige oppgaver. Det kan være fotografering, redigering, opplæring, brukerstøtte og hjelp med Lightroom.

Portrett Arnold
Arnold Hoddevik. Foto: Sunniva Hoddevik

Jeg ble født en desemberdag i 1952, og vokste opp i en fiskerbondefamilie i Hoddevik på Stadlandet. Havet var vår nærmeste nabo, stille som et vann noen dager, men av og til et frådende inferno. Nå er Hoddevika kanskje best kjent som surfeparadis.

Utviklende oppvekst

Oppveksten var rik på alle slags erfaringer, inne som ute, på land og sjø, i arbeid og lek. Arbeid lærte vi tidlig, og det har vært til enorm nytte senere. Erfaring i alt slags gårdsarbeid, fiske, snekring, osv har gjort at ingen praktiske oppgaver er for vanskelige. Forholdene i Hoddevika var ideelle for utforskende, nyfikne og kreative gutter.

Allsidig utdanning

Utdanninga er mangfoldig, landbruk, samfunnsutvikling, EDB, økonomi og markedsføring. Foto har alltid vært ei viktig interesse, men skjøt fart da jeg fikk mitt første digitale fotoapparat i 2003. Digital speilrefleks i 2008 ga meg enda større glede av bildene. I 2007 ble jeg medlem i Ålesund Kameraklubb, og i 2010 var jeg med og stiftet Skodje Fotoklubb, og var nestleder til 2017.

Jeg stortrives med å holde kurs og veilede. Gjennom arbeidet mitt har jeg holdt en lang rekke kurs om vidt forskjellige temaer. Jeg har også skrevet flere brukerhåndbøker om dataprogram for departement og direktorat. Også privat har jeg forfattet brukerhåndbøker og kursdokumentasjon.

Arbeid med Lightroom

I Ålesund kameraklubb fikk jeg stadige signaler om behov for opplæring i bildebehandling og organisering av bildene på datamaskin, og startet å holde kurs om Lightroom. Det fantes nesten ingen norsk litteratur om bildebehandlingsprogram, så da var det lett for meg å sette meg ned å skrive om Lightroom. Jeg hadde brukt dette programmet fra starten av, og så at det passet like godt for amatørar som for profesjonelle fotografar. Boka Adobe Photoshop Lightroom 3 – Enkelt forklart var den første i sitt slag på norsk.

Forside av boka Lightroom 4 – Enkelt forklart


I oktober 2012 lanserte jeg en kraftig oppdatert utgave for Lightroom 4. Den tok opp langt flere tema, og behandler alle modulene i Lightroom. Teksten ble gjennomgått på nytt og bildene skiftet ut. Lightroom 4 – Enkelt forklart er en trinnvis, illustrert innføring i bruk av Lightroom. Papirutgaven er utsolgt for lenge siden, men PDF har blitt solgt siden, og fungerer greit til innføring. Boken er levert i mer enn 1000 eksemplarer, og leveres stadig som PDF.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen