Flow og Density bestemmer hver på sin måte tykkelsen på et maskeringslag

Forstå Flow og Density

Flow og Density har hver sin virkning på maskeringer du gjør i lokale justeringer i Develop.

I filtrene Graduated filter, Radial Filter og Adjustment brush er der flere brytere for hvordan penselen (brush) skal oppføre seg. Her kan du se hvordan de fungerer. Dette vil handle om Flow og Density, hvor «tykk» maskeringen kan bli.

Flow og Density bestemmer begge hvor tykt du kan male, men på hver sin måte.  Graderingen er 0 – 100 % for begge. Større tall er sterkere markering, eller på malerspråket – tykkere maling.

Flow

Jeg fortsetter å sammenligne med malerfaget. Flow er penselen, som du kan ta lite eller mye maling på. Lav verdi er lite og høy verdi mye. Med lav verdi på Flow (lite maling på penselen) kan du male i tynne lag, opp igjen og om igjen. Maler du mange nok ganger, får du til slutt full dekning – 100. På denne måten er Flow et kjempefint supplement til Feather, som er gradering mot kanten av kosten. Setter på lav Flow, og maler flere ganger, så kan du få myke og naturlige overganger.

Density

Density avgrenser Flow – setter en øvre grense for hvor mye maling du kan ha på. Om du setter Density til 50 og Flow til 100, får du uansett ikke mer enn 50, fordi Density avgrenser. Dersom du maler et område med 100 på både Flow og Density, og syns det ble for mye, er det lett å fikse. Sett Density til for eksempel 50, og mal over på nytt. Da blir malelaget redusert til dekning på 50.

Flow og Density bestemmer hver på sin måte tykkelsen på et maskeringslag. Her vises tre forskjellige tykkelser, 25, 50 og 100 %
Flow og Density bestemmer hver på sin måte tykkelsen på et maskeringslag. Her vises tre forskjellige tykkelser, 25, 50 og 100 %

Bildet frå Themsen i London har tre loddrette, mørke striper med Adjustment brush i øverste halvdel av bildet, bare for å demonstrere Density. Flow sto på 100, men fra venstre mot høye er Density 25, 50 og 100. Du ser tydelig at markeringen er tettere på markeringen lengst til høyre enn de to andre. Dersom du ikke ble fornøyd med 50, kan du justere Density opp eller ned og male på nytt, for å gi maleområdet en annen maksimal avgrensing.

Se også https://arnoldfoto.no/adjustment-brush-et-smart-verktoy/ og https://arnoldfoto.no/tilpass-maskering-med-mask-overlay-og-brush/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen