Sort/hvitt – før og etter

Develop kan vise sort/hvitt før og etter redigering. Hvis du vil sammenligne uredigert og redigert sort/hvitt, må du gjøre en liten vri.

Dersom du konverterer et bilde til sort/hvitt, redigerer det, og så vil sammenligne resultatet med utgangspunktet, får du se et fargebilde og et sort/hvitt-bilde. Det er kanskje ikke helt det du ønsker noen ganger. Du kan sammenligne nesten uredigert sort/hvitt med redigert sort/hvitt. Jeg skriver nesten, fordi det nå er utviklet en rekke profiler for konvertering til sort/hvitt. Det er derfor ikke så lett å si om sort/hvitt-bildet er uredigert.

Den lille omveien

Konverter fargebildet til sort/hvitt. Like etter kan du gjøre en av to. Personlig liker jeg best den siste metoden.

  • Lag et snapshot av bildet straks det er konvertert til sort/hvitt. Da kan du alltid vise bildet som snapshot, fordi snapshot ikke blir endret. Snapshot er ein visning av bildet på det tidspunktet snapshot ble lagd.
  • Eller – Lag ein virtuell kopi av det nylig konverterte sort/hvitt-bildet. Rediger den virtuelle kopien. Når du klikker på Før/etter-ikonet, vil bildet til høyre vise den redigerte versjonen av den virtuelle kopien, og til venstre ser du sort/hvitt-bildet slik det var etter konvertering til sort/hvitt, men før redigering.
Before - After viser bilder før og etter redigerig, her sort/hvitt - før og etter
Before – After viser bilder før og etter redigerig, her sort/hvitt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen