Ypsilon bro i Drammen

Lightroomfamilien og Camera RAW oppdatert 8. februar 2022

Adobe sendte 08.02. ut oppdateringer til programmene i Lightroomfamilien og Camarea RAW. Oppdateringene inneholder støtte for nye kamera, objektiver, feilretting og små forbedringer.

Felles

Rapporterte feil er rettet, og det er støtte for nye kamera og objektiver. Der er flere feilrettinger enn de som Adobe lister opp. Det er fordi de viser bare rettinger av feil rapportert av brukerne.

Støtte for nye kamera og objektiver

Flere kamera har innebygde objektivprofiler, så da finnes ikke de i Lightroom. I stedet vises en informasjon om at objektivprofilen er innebygd. I februar er det bare ett kamera som er lagt til i Lightroom og Camera RAW. Det er også lagt til objektivprofiler for de samme + frontkameraet.

  • Sony Xperia Pro-I bakkamera Telephoto Camera
  • Sony Xperia Pro-I bakkamera Ultrawide Camera
  • Sony Xperia Pro-I bakkamera Wide Camera

Lightroom Classic

Bedre ytelse fleroppgavekjøring i Library ble introdusert i Classic 11, men ble så borte for Windowsbrukere i 11.1. Disse forbedringene er nå tilbake.

Det er lagt til en tastatursnarvei for maskeverktøyet, Shift+W. Du kan åpne og lukke maskeverktøyet, uten å lage en maske.

Det er mulig å flytte en maske du har merket i maskepanelet. Tast og hold Ctrl (Windows)/ Cmd (Mac), klikk på maskepinnen i bildet, og dra den til en ny posisjon. Det gjelder maskene Brush, Linear Gradient, and Radial Gradient.

Lightroom 5.2 (Windows/Mac)

Masking har nå fått en nye intersect-alternativ, som gjør at du kan fleksible bruke tilleggsbetingelser for hva en maske skal markere.

Det er mulig å eksportere forskjellige versjoner av bilder, via versjonspanelet, og du kan oppgi kortside ved eksport. Dvs du kan velge å oppgi sidelengden for enten langsiden eller kortsiden.

Slik oppdaterer du

I programmet kan du klikke på menyen Help, og så velge Updates. I CC-appen kan du klikke på fanen Oppdateringer eller på linken Se etter oppdateringer i øverste, høyre hjørnet av CC-appen.

Photoshop Elements 2022

Det er nå støtte for å gå fra Elements til Lightroom Classic.

Android (7.2)

Her er det noen ytelsesforbedringer i Grid View
I Sync status vises nå estimert tid for opplasting

iOS (7.2)

Hold fingeren på et panel, og du kan se før/etter for bare dette panelet.
Anbefalte presets har blitt forbedret.
Du kan filtrere etter stil
En «Mer som denne»-knapp gjør det mulig å se lignende presets
Du kan lagre anbefalte presets til ditt bibliotek
Det er også mulig å se informasjon om utvikleren av presets

Feilrettinger

Her kan du lese mer om rapporterte feilrettinger.
Lightroom Classic: Lightroom Classic februar 2022
Lightroom: Rapporterte feil i Lightroom for datamaskin…

Kilde: Adobe.com, 08.02.2022

Skroll til toppen