Ubegrensede angremuligheter

Angre all redigering?

I Lightroom kan du aldri ødelegge et bilde. Tilbakestilling eller resetting til utgangspunktet er kjempeenkelt, fra en enkelt bryter via et helt panel til hele bildet.

Ubegrensede angremuligheter

Du kan enkelt sette tilbake justeringer du har gjort i modulen Develop. Årsaken til at du alltid kan gå tilbake til utgangspunktet, er at Lightroom ikke rører originalfila. Du ser ikke en gang originalbildet på skjermen. I stedet ser du en forhåndsvisning basert på original og endringer gjort i Lightroom. Dette gir ubegrensede muligheter til å angre endringer utført i Lightroom.

Alt-tasten hjelper deg

Knappen Reset nullstiller hele bildet. Med Alt-tasten som assistent kan du nullstille gruppe for gruppe eller en enkelt bryter.
Knappen Reset nullstiller hele bildet. Med Alt-tasten som assistent kan du nullstille gruppe for gruppe eller en enkelt bryter.

Dersom du taster Alt (Opt på Mac), vil ordet «Reset» komme til syne foran gruppenavnet. Du vil for eksempel kunne se at der står «Reset Tone» i stedet for «Tone».

Tilbakestille gruppe

Dobbeltklikk på gruppenavnet «Tone», eller tast og hold «Alt» (Opt) og klikk gruppenavnet (Reset Tone) for å tilbakestille disse justeringene til utgangspunktet.

Det er smart å kunne gjøre dette for en enkelt gruppe justeringer, så slipper du å tilbakestille alle andre justeringer du har gjort.

Tilbakestill en bryter

Dobbeltklikk på en bryter, eller tast Alt, og klikk på bryternavnet, så nullstiller du denne bryteren.

Tilbakestill hele bildet

Nederst til høyre i Develop finnes knappen Reset. Klikk på den, for å tilbakestille bildet til slik det var etter import.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen